Barion Pixel

Rólunk

A tervező

A maarjan márka alapítója Szabó Marianna a Debreceni Egyetemen angol-német szakra járt, majd német nyelvből szerzett diplomát. Következő iskolája az előzményekből nem következő módon egy női ruhakészítő szakmunkásképző volt (Modell Divatiskola), majd stylist-divattervezőként fejezte be a Rose Mari Budapesti Divatiskoláját. Jelenleg pszichológiát hallgat a Pécsi Tudományegyetemen.

A formák, anyagok, színek egymáshoz való viszonya kisgyermekkora óta ébren tartotta fantáziáját, már akkor elbűvölték édesanyja fiatalkori, kivétel nélkül saját ötlete alapján készíttetett, rendkívüli ízlésről tanúskodó ruhái. A gardróbszoba, ahol ezeket tartotta, a szomszéd helyiség volt a házban; gyakran járt ide csak szemlélődni, vagy gondolkodni. Valódi kincsesláda volt ez; világokat járt be ezen a kis helyen. Érdeklődését mindig a vonalak, színek és anyagok határozták meg, minden ruha érdekelte; hosszasan időzött a szabásvonalakon, gondolkozott a miérteken, emberek öltözeteit tanulmányozta lopott pillanatokban.

Mivel az általa viselt ruhák stílusa az idők során leegyszerűsödött, egyre inkább felmerült benne az igény egy másfajta önkifejezésre. Ezt a táskában, A Táskában (The Bag) találta meg. Számára a kiegészítők azok a tárgyak, melyek öltözet igazi ékei. Úgy gondolja, a ruháknak a 21. században a hosszabbtávú hordhatóság céljából egyszerűbbnek kell lennie, így a változatosságot a kiegészítők jelentik számára. Olyan vonalakat keresett és keres, melyek szintén távlatokat képviselne

A Táska

A The Bag ötletét egy nagy találkozás adta maarjannak: tulajdonába került egy olyan antik táska, melynek vonalvezetése és méretei nem hagyták nyugodni fantáziáját. Úgy érezte, megtalálta benne azt, amellyel a 21. századi nő – nőiességét megtartva – azt a kijelentést teheti magáról: vele számolni kell. A nőknek ma már deklarált módon sok szerepnek kell megfelelniük, amihez határozottságra és öntudatra van szükségük, hisz ez nem egyszer embert próbáló feladat. A Táska formájával, méreteivel, színvilágával, ezt kívánja képviselni: vonalvezetését nem aktuális trendek határozták meg, hiszen ez az erő örök.

Jelentős ráncfelvarráson esett át az eredeti forma, melynek része volt az eredeti, tagolatlan belső részekre osztása, a mai igényeknek való megfeleltetése, a vonalak kerekítése, extra funkciók hozzáadása. Ennek következményeképp nagyjából egyforma arányba került benne a praktikum és az esztétikum, hogy akármilyen sok/féle feladatnak is teszünk eleget egy nap folyamán, a táska segítsen bennünket ezek összehangolásában. Nem utolsó sorban a The Bag kapott egy 2/3-os méretet is, melynek szintén kiválóan állnak ezek az időtálló vonalak!

A trendeknek egy ponton mégis szeretnénk megfelelni: fontosnak tartjuk az egyediséget! Többnyire marhabőrből – néhány esetben bivalybőrből (férfi) – készült táskáink ezért limitált szériában készülnek; egyes színekből nem készül több darab.

0
    0
    Kosár
    Üres a kosaradVissza a boltba